Molgoten beton

Onze betonnen molgoten

De molgoten zijn rechtstreeks afkomstig uit onze fabriek en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen qua duurzaamheid en sterkte. De molgoten worden standaard geleverd in grijs beton. Onze standaard molgoten van 70-100 cm lang zijn veelzijdig toepasbaar en hebben een breedte van 40 cm en hoogte van 12 cm. Ze zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, zodat u de gewenste lengte bereikt. Op deze manier realiseert u snel een efficiënte waterafvoer.

Afbeelding molgoot beton

Offerte aanvragen

Heeft u betonnen molgoten nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een scherpe prijs in uw inbox!

Voor een eenvoudige waterafvoer

Onze prefab betonnen molgoten zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kunnen ze langs straatwerk worden geplaatst en functioneren als waterafvoergoot. In het midden hebben de molgoten een lichte holling. Het water kan hierdoor makkelijk naar een afvoerpunt stromen. De molgoten zijn uit één stuk gefabriceerd, waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn. Molgoten worden vaak langs klinkerwegen en asfaltwegen geplaatst. Daarnaast worden molgoten veel toegepast langs parkeerterreinen en bij sportvelden. Hier kunnen ze het regenwater snel wegleiden en wordt wateroverlast voorkomen.

De molgoten zijn rechtstreeks afkomstig uit onze fabriek en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen qua duurzaamheid en sterkte. De molgoten worden standaard geleverd in grijs beton. Wij leveren veelzijdig toepasbare molgoten van 70 tot 100 cm lang, met een breedte van 40 cm en een hoogte van 12 cm. De molgoten zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, zodat u zelf de gewenste lengte creëert. Op deze manier realiseert u snel en eenvoudig een efficiënte waterafvoer.

Productkenmerken molgoot beton

Productafbeelding molgoot beton
OmschrijvingEigenschappen
AfmetingenLengte 100 – 700 cm, breedte 40 cm, hoogte 12 cm
KleurBetongrijs, andere RAL-kleuren op aanvraag
Gewicht/stuk/kg57
BetonkwaliteitC45/55
HoogovencementCEMIII/A
MilieuklasseXC4/XD3/XF4
BetonoppervlakC

Over ons

Ons bedrijf heeft al meer dan 60 jaar ervaring met het produceren en leveren van producten van beton. Door de jaren heen hebben we ons met name gespecialiseerd in het fabriceren van molgoten. De betonelementen worden gemaakt van hoogwaardige betonkwaliteit. Hierbij hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo maken we gebruik van gerecycled betongranulaat als toeslagmateriaal en zijn we continu bezig met het bedenken en toepassen van nieuwe CO2-oplossingen. Doordat wij alle molgoten direct uit onze eigen fabriek leveren en werken met moderne en innovatieve manieren om een hoge productie te draaien, kunnen wij onze prijzen laag houden. Hierdoor profiteert u bij ons van topkwaliteit betonelementen voor een aantrekkelijke prijs.

Onze opdrachtgevers

Opgestapelde molgoten te koop

Betonnen molgoten plaatsen

Bij het verwerken van molgoten dient er rekening gehouden te worden met de ondergrond, fundering en hijsmaterialen. Om de molgoten vloeistofdicht te maken, dient men een rubberen keerring aan de holling van de kopse zijde te plaatsen.

Als de molgoten niet volledig vloeistofdicht hoeven te zijn, is het mogelijk om de molgoten zonder rubberen keerring te plaatsen. In dit geval worden de molgoten met een voeg van 3 mm uitgevoerd, zodat er onderling voldoende ruimte blijft. Om de fundering en ondergrond te bepalen, wordt er berekend hoe zwaar de molgoten belast zullen worden. Als de verkeersklasse C250 of minder is, voldoet een zandbed. Bij een verkeersklasse van D400 & E600, dient u een betonfundering te plaatsen. Plaats de molgoten met een vacuumnap, hijsklussen of stenenklem.

Veelgestelde vragen

Molgoten zijn betonnen afvoergoten met in het midden een licht verdiept gedeelte, ten behoeve van afwatering. De molgoten zijn veelal terug te vinden langs straten en asfaltwegen, maar ook bij parkeerplaatsen, sportparken en meer.

Het gebruiken van betonnen molgoten is een eenvoudige manier om (hemel)water op efficiënte wijze af te voeren. Dankzij het verdiepte gedeelte in het midden van de goot wordt het water goed afgevoerd. Molgoten zijn veelal terug te vinden langs straten en asfaltwegen.