Molgoten beton

Onze betonnen molgoten

De molgoten zijn rechtstreeks afkomstig uit onze fabriek en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen qua duurzaamheid en sterkte. Onze standaard molgoten van 40-700 cm lang zijn veelzijdig toepasbaar, hebben een breedte van 40 cm, hoogte van 12 cm en een holling van 1,5 t/m 3,5 cm diep. Ze zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, zodat u de gewenste lengte bereikt. Op deze manier realiseert u snel een efficiënte waterafvoer.

Afbeelding molgoot beton

Offerte aanvragen

Heeft u betonnen molgoten nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een scherpe prijs in uw inbox!

Voor een eenvoudige waterafvoer

Onze prefab betonnen molgoten zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kunnen ze langs wegen, parkeerterreinen en sportvelden worden geplaatst, om (hemel)water goed af te voeren en wateroverlast te voorkomen. In het midden hebben de molgoten een lichte holling. Het water kan hierdoor makkelijk naar een afvoerpunt stromen. Dit verdiepte gedeelte is standaard vaak 1,5 cm t/m 3,5 cm diep. Wanneer er sprake is van veel en zwaar verkeer wat over de molgoten moet gaan, is het advies om een molgoot te nemen met een holling van 1,5 cm. Gaat er weinig verkeer overheen en moet er veel water afgevoerd worden, dan is het slim om een holling te kiezen van bijvoorbeeld 3,5 cm. Dit is toepasselijk bij bijvoorbeeld de afwatering rondom sportvelden. De molgoten zijn uit één stuk gefabriceerd, waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn met een bezem.

Onze molgoten zijn rechtstreeks afkomstig uit eigen fabriek en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen qua duurzaamheid en sterkte. Wij kunnen ze zowel met- als zonder wapening produceren. Zonder wapening is prijstechnisch uiteraard interessant, maar alleen aan te raden wanneer er licht verkeer (verkeersklasse A125 of B250) overheen gaat. Wij leveren veelzijdig toepasbare molgoten van 40 tot 700 cm lang, een breedte van 40 cm, hoogte van 12 cm en met verschillende hollingen / dieptes. De molgoten zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, zodat u zelf de gewenste lengte creëert. Op deze manier realiseert u snel en eenvoudig een efficiënte waterafvoer.

Productkenmerken molgoot beton

Productafbeelding molgoot beton
OmschrijvingEigenschappen
AfmetingenLengte 40 – 700 cm, breedte 40 cm, hoogte 12 cm en diverse hollingen
KleurBetongrijs, andere RAL-kleuren op aanvraag
Gewicht/stuk/kg57
BetonkwaliteitC45/55
HoogovencementCEMIII/A
MilieuklasseXC4/XD3/XF4
BetonoppervlakC

Over ons

Ons bedrijf heeft al meer dan 60 jaar ervaring met het produceren en leveren van producten van beton. Door de jaren heen hebben we ons met name gespecialiseerd in het fabriceren van molgoten. De betonelementen worden gemaakt van hoogwaardige betonkwaliteit. Hierbij hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo maken we gebruik van gerecycled betongranulaat als toeslagmateriaal en zijn we continu bezig met het bedenken en toepassen van nieuwe CO2-oplossingen. Doordat wij alle molgoten direct uit onze eigen fabriek leveren en werken met moderne en innovatieve manieren om een hoge productie te draaien, kunnen wij onze prijzen laag houden. Hierdoor profiteert u bij ons van topkwaliteit betonelementen voor een aantrekkelijke prijs.

Onze opdrachtgevers

Opgestapelde molgoten te koop

Betonnen molgoten plaatsen

Bij het verwerken van molgoten dient er rekening gehouden te worden met de ondergrond, fundering en hijsmaterialen. Om de molgoten vloeistofdicht te maken, dient men een rubberen keerring aan de holling van de kopse zijde te plaatsen.

Als de molgoten niet volledig vloeistofdicht hoeven te zijn, is het mogelijk om de molgoten zonder rubberen keerring te plaatsen. In dit geval worden de molgoten met een voeg van 3 mm uitgevoerd, zodat er onderling voldoende ruimte blijft. Om de fundering en ondergrond te bepalen, wordt er berekend hoe zwaar de molgoten belast zullen worden. Als de verkeersklasse C250 of minder is, voldoet een zandbed. Bij een verkeersklasse van D400 & E600, dient u een betonfundering te plaatsen. Plaats de molgoten met een vacuümnap, hijsklussen of stenenklem.

Veelgestelde vragen

Molgoten zijn betonnen afvoergoten met in het midden een licht verdiept gedeelte, ten behoeve van afwatering. De molgoten zijn veelal terug te vinden langs straten en asfaltwegen, maar ook bij parkeerplaatsen, sportparken en meer.

Het gebruiken van betonnen molgoten is een eenvoudige manier om (hemel)water op efficiënte wijze af te voeren. Dankzij het verdiepte gedeelte in het midden van de goot wordt het water goed afgevoerd. Molgoten zijn veelal terug te vinden langs straten en asfaltwegen.